Cui bono? Komu to prospelo?

28. februára 2018, jozefmarec, Nezaradené

Vražda mladého novinára Kuciaka stále rezonuje a zaujíma verejnosť. Akiste už odozneli, boli napísané či vypovedané možno tisícky názorov a nemôžem vylúčiť že aj ten môj už niekto predo mnou povedal.
Veľmi pozorne som si prečítal nedokončený článok a musím povedať, že hoci je človek za posledných 29 rokov na Slovensku zvyknutý na kadečo, jeho obsah mnou riadne otriasol. Ak je to pravda a zrejme je, tak si asi Smer nášivku Made in Italy neodpára. Je však skoro isté, že im je to jedno a všetky tie dramatické jánošíkovské prísahy sú len divadlo pre zaspávajúcu verejnosť. Keď ustáli Gorilu, všetky možné kauzy, prečo by ich mala vzrušovať toto? Azda iba preto, lebo zahynul mladý človek na prahu života, ale ako dlhoročný pracovník v zdravotníctve som svedkom toho , že ľudský život v optike našich mnohých politikov valnú cenu nemá.
Navyše pochybujem, že by boli v Smere či iných kruhoch takí blbí, aby si rovno na seba nasmerovali hľadáčik verejnosti, akurát teraz. Mne totiž jedna vec vŕta v hlave. Možno si poviete, že pozerám asi pričasto Colomba, či NCIS a podobne. No občas áno, ale…
Predsa ak niekto napíše, vlastní nejaký „horúci“ materiál ako bol údajný článok nebohého p. Kuciaka, ktorý nemá byť nikým videný, tobôž verejnosťou, tak sa snaží v prvom rade tento materiál získať, zlikvidovať, aby neexistoval a ani kópia, či iná stopa. Vražda autora či majiteľa môže byť prostriedkom a často je. Ale dávam otázku? Aký zmysel mala Kuciakova smrť, keď článok potom veselo uverejnila jeho materská redakcia a zdieľajú ho tisíce ľudí na sociálnych sieťach? Prečo ten, komu materiál prekážal, nevyvinul žiadne úsilie aby materiál získal? Prehľadaním bytu, redakcie, odcudzením všetkej techniky, kde by sa mohol nachádzať, hackerstvom, akokoľvek len aby nebol zverejnený? Nemala práve vražda dvoch mladých ľudí, ktorá pohla asi každým aj tým najotrlejším neznabohom na tento článok upozorniť, vyvolať emócie namierené voči vláde( Boh mi je svedkom, že ich nemusím), Slovensku, atď? Nedáva mi to zmysel.
a tak by ma vôbec neprekvapilo, keby sme sa dozvedeli, že v nedostavanom domčeku mladých v podstate materiálne nemajetných ľudí došlo k lúpežnej vražde, rovnako ako v X-miliónovej vile Ernesta Valka…